KENDİ ALAN ADINIZLA YANDEX MAIL KULLANIN !

Yıllardır web hizmetleri alanında çalışan biri olarak en sorunlu konunun “e-posta hizmeti” olduğunu belirteyim. Uzantı kurumsal olsun diye kullanılan özel sunucu kaynaklı e-posta servisleri tam bir faciadır. Çoğu paylaşımlı sunucularda olduğu için, sizinle aynı sunucuda yer alan başka bir şirketin virüs, mail marketing gibi nedenlerlerle servisi aşırı kullanması yüzünden sizinde e-posta sisteminiz çalışmaz hale gelir.  Ya da yüksek güvenlikli bir sunucu kullanıyorsanız ve e-posta hesabınızın şifresini unutup defalarca deneme yaptıysanız ip adresiniz bloklanır. İşte bunlar gibi milyon tane sorunla uğraşmamak için Gmail yada Yandex Mail altyapısı kullanmanızı “şiddetle” tavsiye ederim. Bu altyapıları kendi özel alan adı uzantınızla birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin benim kişisel e-posta hesabım olan bilgi@serdarsezer.com‘da Yandex altyapısı bulunuyor. İletilerimin spama düşmesi, e-posta alamama, bloklanma, servis arızası gibi hiçbir sorun yaşamıyorum. Hatta müşterilerimi de Yandex maile geçiriyorum.

YANDEX KURUMSAL MAIL ALTYAPISI ÜCRETLERİ

Yandex hesap başına tam 1000 adet sınırsız kapasiteli mail altyapısını ücretsiz sunuyor.  Tek yapmanız gereken alan adının sunucusunda bulunan sitenin size ait olduğunu bir html dosyası ile doğrulamak ve basit bir mx ayarı yapmak. (Aşağıda yapmanız gereken ayarları anlatacağım)

Yandex E-Posta Kutusu Görünümü:

yandex kurumsal mail
yandex kurumsal mail kutusu

 

GOOGLE KURUMSAL MAIL ALTYAPISI ÜCRETLERİ

Google Kurumsal Mail altyapısı servisi olan GSuite’de  fiyatlar şöyle;
G Suite Basic :   Kullanıcı başına aylık  5 ABD doları veya kullanıcı başına yıllık 50 ABD doları (artı vergi)
G Suite Business :  Kullanıcı başına aylık 10 ABD doları veya kullanıcı başına yıllık 120 ABD doları (artı vergi)

 

YANDEX KURUMSAL MAIL ALTYAPISI AYARLARI

1.Yandex mail altyapısına sahip olabilmek için önce Yandex hesabı edinmelisiniz. Buraya tıklayın ve bir hesap oluşturun.

2. Oluşturduğunuz hesapla Yandex’e giriş yaptıktan sonra kurum.yandex.com.tr sayfasına gidin, aşağıdaki gibi başında www olmadan alan adınızı girin ve alan adını ekle butonuna basın.

yandex mail ayarlari 2

3. Butona tıkladıktan sonra önünüze aşağıdaki gibi bir sürü yazının olduğu bir sayfa gelecek. Bu yazıları görmezden gelin ve dikkatinizi buraya verin.  Alan adınıza ait sunucu (hosting) hizmetinize FTP ile erişim sağlayarak, alan adı uzantısısyla e-posta almak istediğiniz sitenin sahibi olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Sitenizin ana dizinine Yandex’in size verdiği isimde (e65cffa00a1c.html) bir HTML dosyası oluşturup, HTML içeriğine ise yine Yandex tarafından verilen kodu giriyoruz. (eb341f2e0cf6).

 

yandex-kurulumu

4. Sıra MX kaydını yapmaya geldi.  Cpanel’e giriş yapın ve Mail başlığı altındaki MX Entry sekmesine tıklayın. Açılan sayfada MX Records ya da Current MX Entries başlığı altındaki değerleri silin. Sonrasında Add a New Record Başlığı Altındaki bölüme Yandex tarafından verilen kayıt bilgilerini girin. ( Priority: 10,  Destination:     mx.yandex.net ). E-Mail Routing başlığı altındaki bölümden de Remote Mail Exchanger‘i seçip değiştir butonuna tıklıyoruz.

cpanel mx

5. Alan adı sahibini kontrol et butonuna tıkladığınızda eğer hata yapmadıysanız işlem başarılı şekilde gerçekleşmiş olacaktır.  Tam olarak aktivasyonun tamamlanması 30 dakika ile 24 saat arasında değişmektedir.

Bu da tamamlanınca alan adınızın uzantasını taşıyan Yandex e-posta kutunuza buradan giriş yapabileceksiniz: https://mail.yandex.com.tr

 

youtube

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir