EKMEK MAKİNESİNDE EKMEK TARİFİ

Ekmek yapma makinesinde ekmek tarifi, ekmek makinesinde nasıl ekmek yapılır?,hangi ekmek makinesi?

Gelişen ev araçları teknolojileri sayesinde artık çoğu besin ürününü evde hazırlamak mümkün. Tabi en önemlisi de tüketim konusunda gözdemiz olan ekmek. Normalde ekmeğin sağlıklı malzemelerle sağlıklı koşullarda üretilmesi, muhafaza edilmesi ve satılması gerekiyor. Fakat buna ne kadar dikkat edildiği şüphelidir.  Zaman zaman ulusal haberlerde gramajda yapılan hilelerin yanı sıra ekmek üretiminde boya, gluten, hayvan yemi, kavrulmuş malt, tatlandırıcı, gdo’lu (genetiği değiştirilmiş organizma) buğday kullanılması gibi  insan sağlığı için tehdit oluşturan  olumsuzluklar hakkında tüketiciler bilgilendirilmiştir.  Bir diğer konu ise süpermarketlerden, bakkallardan satın aldığımız ekmeklere çok sayıda insanın dokunmasıdır. İşte tüm bu olumsuzluklar yüzünden ekmeği evde yapmaya karar verip bir ekmek yapma makinesi atın aldık. O günden beri mecbur kalmadıkça dışarıdan ekmek almıyoruz.



ekmek-yapma-makinesinde-ekmek-tarifi
Ekmek yapma makinesinde ekmek tarifi

 

Hangi Ekmek Makinesi Daha İyi?

Almadan önce epey araştırmıştık. Nihayetinde Alman markası olan Fakir’e ait bir ekmek yapma makinesi edindik. Yaklaşık 4 aydır kullanıyoruz ve memnunuz.  İçine malzemeyi doğru biçimde koyduktan sonra düğmeye basıp bekliyoruz. Normal süre ayarında 3,5 saatte ekmek hamurunu karıştırıyor, kabartıyor ve pişiriyor. Her şeyi kendi yapıyor. Makine; pişirme kabı, karıştırma yoğurma aparatı, ölçme kaşığı, ölçme kabı ve pişirme işleminden sonra karıştırma aparatını çıkaracak bir çengel içeriyor.

 

Fakir Ekmek Makinesinde Ekmek Tarifi

Malzemeler;
3 Cup + 1/4 Cup Un  (460 Gr)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
280 ml su
2 çay kaşığı tuz
2,5 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kuru maya

Yapılışı: (700 gr ekmek için)

Öncelikle ekmek makinesinin karıştıma ve yoğurma aparatını, pişirme kabına takıyoruz. Kabın içine 2 yemek kaşığı sıvıyağı ve 280 ml suyu döküyoruz. Ardından unun tamamını kaba boşaltıyoruz. Geldik işin püf noktasına. Kaba dökdüğümüz unun ortasını biraz açıp içine kuru mayayı döküyor ve üzerini unla kapatıyoruz. Kabın içindeki unun bir kenarına tuzu, diğer kenarına şekeri döküyoruz. Son olarak pişirme kabını makinenin içine takıp panelden 1. menüde 700 gr hamur miktarını, koyu rengi seçiyoruz ve açma tuşuna basıyoruz. Seçtiğimiz programa göre 3,5 saat sonra ekmeğimiz hazır.

 

Serdar SEZER

Bir yorum Sizinkini ekleyin
  1. yaptığım ekmekler in üzeri herzaman içe dönük oluyor yani somun gibi kabarmıyor nedeni ne olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir